Ting du kanskje ikke visste om skrapeloddet Flax

Admin
07.12.2022
187 Visninger

Det viser seg at skrapelodd ennå er veldig populær. Den er faktisk så populær at det norske skrapeloddet Flax, er det fjerde største spillet hos Norsk Tipping. Kun slått av tre andre produkter, Oddsen, Lotto og Vikinglotto.

 

  • Siden flaxloddet kom på markedet har det resultert i nesten 400 flaxlodd millionærer
  • Det er flest menn som blir flax millionærer. Hvorfor? kanskje menn er mer innom kiosker enn det kvinner er, eller menn kanskje har mer interesse for det.
  • Største Flax-gevinsten som er blitt utbetalt er på hele 4.8 millioner kroner. Kun 16 nordmenn kan si at de har vunnet toppgevinsten. Den aller første som stakk av med denne gevinsten var en meget heldig kvinne fra Vågan i Nordland.
  • Norges første Flax-millionær fikk vi allerede i 1999. En heldig bergenser fikk den æren av å være først ut med gevinst på 1.8 millioner kroner
  • 2018 var det året vi fikk flest Flax-millionærer. Ingen av de andre årene har vært i nærheten. Totalt ble det skrapet frem 40 milliongevinster gjennom året.
  • Tidligere Troms fylke var det fylket som hadde mest flaks. Det tidligere fylket hadde i snitt 12 millionvinnere i snitt per 10 000 innbygger.
  • Neste siste uke i året, altså uke 51 bør alle kjøpe seg et par flaxlodd. Gjennom årene er denne uken historisk sett uken hvor flest blir flax-millionærer.

 

Norges mest populære Flax lodd

 

I Norge har vi over 25 ulike skraplodd som man kan bruke småpengene på. Alle er ulike på sin egen måte, men regelen for disse er det samme. Men det er et par Flax lodd som selger mer  enn andre. Dette gjelder spesielt for skrapeloddene MillionFlax of Flax for Livet. MillionFlax er den som er aller mest populær blant den norske befolkningen.

 

Hovedpremien i MillionFlax er ikke av det aller høyeste man kan finne blant skrapeloddene, likevel ender dette skrapeloddet som det aller mest populære. Toppremien på det skrapeloddet er maks 1 Million, derav navnet MillionFlax.

Flax for Livet er det andre skrapeloddet som nordmenn elsker høyt. Toppgevinsten på dette skrapeloddet er nesten 5 ganger høyere enn på MillionFlax, 4.8 millioner for å være nøyaktig. Det største forskejllen mellom disse to skrapelodden (om vi ser bort fra toppgevinsten) er det at toppgevinsten utbetales på ulik måte. Vinner man toppgevinsten på Millionflax vil man få hele beløpet utbetalt på en gang, mens for Flax for Livet vil det bli utbetalt et fast beløp hver måned de neste 20 årene.

 

Norges mest populære julekalender

Desember er en måned mange av oss ser frem til – julemåneden står for døren og man ser julepynt og alt annet relatert til jul uansett hvor man går. I mange hjem er det en tradisjonen med både adventsstaker og julekalender. Julekalender er noe som spesielt barn elsker. Her får de noe spennende og hver eneste dag frem til den store finalen – julaften.

 

I mange hjem lager man julekalender til hverandre, noe som er det aller mest koselige. Men det finnes også julekalender man kan kjøpe i butikker. Norsk Tipping er klar over at julekalender er en tradisjon i de fleste norske hjem den siste måneden i året. De lanserte skraploddet Flax Julekalender som meget raskt fant veien hjem til mange norske hjem. Flax sin julekalender er uten tvil den aller mest populære av alle julekalender som finnes.

Vinnersjanse på Flax

Flax tilbyr både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd – fysisk og digitalt – med forskjellige spillegenskaper, premier og forskjellig vinnersjanse.

 

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for topppremie i hvert enkelt spill vil være antall lodd som er trykket opp delt på antall topppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 ​​000. Det betyr at det gjennomsnittlig vinnes en topppremie for hver gang det er solgt 600 000 lodd. Vinnersjansen for topppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd.

 

Det er en stor forskjell på vinnersjansen mellom fysiske og digitale Flaxlodd. Som nevnt er gevinstene i fysiske lodd forhåndstrukket, mens i den digitale versjonen så er det en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen på digitale Flaxlodd er den samme hver gang, og ikke gjennomsnittlig som på de fysiske.

 

Mulig å vinne mer enn 1 Million som toppremie

Mange tror at det er 1 Million som er toppgevinbsten på Flax, men det stemmer nok ikke. På Flaxloddet Millionflax så stemmer det på en prikk at toppgevinsten er på kun 1 million. Men om vi velger et annet flax lodd – Flax For Livet – har du faktisk sjansen til å kunne vinne hele 4.8 Millioner kroner.

 

Flax for Livet er det andre svært populære flax loddet fra Norsk Tipping. I Flax for Livet er det tre ulike premier som utbetales månedlig over flere år: 20 000 kroner i måneden i 20 år – til sammen 4,8 millioner kroner. 10 000 kroner i måneden i 10 år – til sammen 1,2 millioner kroner. 5000 kroner i måneden i 5 år – til sammen 300 000 kroner.

Å vinne på dette flax loddet er til både ergrelse og glede blant vinnere. De fleste av oss hadde nok helst ha mottatt hele beløpet på en gang. Men utbetalingen som skjer månedlig i 10 eller 20 år vil være med på å sikre oss penger på konto uansett hva som skjer, noe som gjør det til en slags sikkerhetsnett.

Forfatter Admin