Skrapelodd som markedsføring

Admin
07.12.2022
62 Visninger

Skrapelodd er kjent som et pengespill. Et spill som kan gi oss store gevinster i forhold til innsatsen. Vi er vant med å se det på online casinoer, på butikker og kiosker. Men det er ikke bare gambling sider som benytter seg av skrapelodd.

 

Det finnes fortsatt firmaer og butikker som deler ut gratis skrapelodd der kunder kan skrape frem rabatter på varer som finnes i butikken. For butikkene gir disse skrapeloddene en enorm markedsføring og som er med på å bidra til økt salg og inntekt. Noen butikker har til og med varer fra butikken som premie om man skulle være så heldig å vinne på disse skrapeloddene.

 

Nå til dags er skrapelodd ikke lenger en hemmelig hvordan det lages. Det finnes til og med nettsteder som kan produsere spesialdesignede skrapelodd som kan benyttes til spesielle formål.

Skrapelodd på flytur

Et godt eksempel på et selskap som har tatt i bruk skrapelodd som markedsføring og samtidig få navnet sitt kjent hos ulike frivillige organisasjoner over hele europa er irske Ryan Air. Dette får de til ved å donere inntekten fra salg av sine egne Ryanair skrapelodd som er kun mulig å få kjøpt på reiser med Ryan Air. Disse skrapelodden koster kun noen få euro og man kan vinne opptil 1 million euro. Med andre ord så er man med på å bidra til frivillige organisasjoner samtidig som man gambler litt.

 

August 2021 var det faktisk to meget heldig passasjerer på Ryan Air sine flyvninger til Italia og Spania som kunne hente hjem hele 100.000 Euro hver. De heldige vinnerne, Brendan Finnegan fra Co. Monaghan og Lorena Faitini fra Bergamo, vant dette beløpet ved å investere kun 2 Euro hver. I tillegg til 100 tusen Euro fikk de også sjansen til å være med på en trekning der de kunne vinne 1 Million euro.

 

Tilbake til sine røtter

Før skrapelodden ble introdusert som et lotterispill ble skrapelodden brukt som et lite gode for kundene på amerikanske dagligvarebutikker. Det var ikke snakk om store beløp kundene kunne vinne, men det hindret ikke interessen for det. Og det er takket være interessen for dette spillet at skrapeloddene fortsatt er så populære som det de er i dag.

 

Man kan nesten si at skrapelodden har tatt turen tilbake til sine røtter og benyttes nå også på akkurat samme måte som før det ble anerkjent som et lotterispill.

 

Eksempler på andre bedrifter som benytter skraplodd som en del av markedsføringen

Lidl – En global lavpris supermarkedskjede, Lidl driver over 10 000 butikker over hele Europa. Merket er også det offisielle supermarkedet for det engelske landslaget i fotball og i tillegg partnere i FAs ferdighetsprogram.

 

Storbritannia er kjent som fotballøya, og de har som kjent mange av de aller mest populære fotballklubbene vi kjenner til. Ved å utnytte at øya har en lang fotball sesong skapte butikkjeden en skrapeloddkonkurranse, økte utgiftene og skpte en enorm hype.

 

Ved å utnytte fotballsesongen skapte butikkjeden en skrapeloddkonkurranse, økte utgiftene og genererte hype.

 

Når kunder brukte £20 eller mer i butikken, fikk de et skrapelodd, med sjansen til å vinne en belønning i butikken eller til og med en familieferie til Barcelona.

 

Skrapeloddene vil  også avsløre en unik kode som kan legges inn på Lidl sin nettside for å få “sjanse til å vinne en av våre fantastiske fotballpremier”.

 

Pizza Hut – Den amerikanske restaurantfranchisen Pizza Hut ønsket å øke salget for hjemlevering og ikke minst skille seg ut fra de mange konkurrentene. For å gjøre dette bestemte de seg for å lage en markedsføringskampanje for skrapelodd.

 

De laget en scratch and match-konkurranse, hvor kundene måtte finne tre av de samme symbolene av ni paneler. Skrapeloddene ble festet til pizzaeskene som da ble levert på døren direkte hjem til folk. De heldige vinnerne fikk rabatterte kuponger som kan benyttes ved neste levering. På den måten sørget også Pizza Hut for at kunder kom bestilte hos dem gjentatte ganger.

 

Dove – ville at kvinner skulle forstå at såper for kropp ikke ble laget på samme måte og samtidig vise at andre såper for kroppen kan føre til ubehageligheter og fjerner viktige næringsstoffer fra huden. Utfordringen til Dove var å vekke opp et problem kvinner ikke visste noe om til live og samtidig plassere seg selv, Dove Body Wash, som en løsning på det problemet.

 

Dove fikk god hjelp av markedsførerne Oglivy og Mather, og sammen skapte de et skrapelodd som kvinner utilsiktet skrapte huden rett av – og først da ville kvinnene innse budskapet bak skrapeloddene.

 

Målet med denne kampanjen var jungeltelegrafen. 500 skrapelodd ble sendt til de aller mest innflytelsesrike livsstilsbloggere rundt om i Canada med den hensikt at de skulle dele “nyheten” med sine følgere på sosiale medier og andre kommunikasjonskanaler. Denne kampanjen ble mer enn vellykket, og det ble faktisk mer vellykket enn de så for seg i starten.

Forfatter Admin