Skrapelodd av den spesielle sorten

Admin
07.12.2022
104 Visninger

Alle vet at skrapelodd tilfredsstiller den lille spenningen og gambling interesserte personen vi alle har inni oss. Siden det kom på markedet som et lotteri spill for over 50 år siden har dette spillet alltid hatt mennesker som har vært interesserte i dette enkel spillet.

Men etterhvert som tiden har gått har også kreativiteten for hva skrapelodd kan brukes på.

 

Husker dere reklamen Norsk Tipping hadde for flaxlodd for et par år tilbake? Vi ser en mann som står ute ved døren sin en morgen og ser på at kona skraper av frontruten på bilen. desto mer kona skraper på frontruten desto mer kommer det premiebeløp opp på frontruta…og hun skraper frem 1 Million og snur og ser på mannen som står i døra og gliser med det ekte loddet i hånden. Denne reklamen var faktisk veldig morsom, men samtidig viste den at det finnes kreative måter å lage skrapelodd på.

Nå lages det ikke bare skrapelodd med formål å vinne fete premier Noen kan lages for å vinne den store “jackpotten” (hva det er kommer vi tilbake til litt lenger ned), rabatter på nettbutikker ol.

 

Kreative måter å bruke skrapelodd på

 

Ulike nettbutikker er veldig flink til markedsføre sine rabatter på kreative måter. På noen nettbutikker kan man finne rabatt hjul som man må spinne for å avsløre hvor stor rabatt man får. Noen kjører med skrapelodd der kunder må skrape frem rabatt prosenten. Dette er en mye morsommere måte å få rabatt på enn å bare få det direkte på e-posten. Men vi kan vel kanskje stille spørsmål rundt RTP på disse skrapeloddene og hjulet – tror neppe det er noe RTP i det hele tatt. Det meste er forhåndsprogrammert, men gir likevel det lille ekstra ved å skrape frem rabatten eller treffe det på rabatt hjulet.

 

Er du av den typen som liker quizzer og skrapelodd så finnes det spill der man kan kombinere begge disse spillene – da er selvsagt ikke pengepremier involvert.

Den store “jackpotten”

Nå skal vi ta for oss den store “jackpotten” som vi nevnte for litt siden. Om det blir en jackpot etter at loddet er skrapet det vet vi dessverre ikke – men selvsagt så håper vi på det.

 

Muligheten til å kunne designe og lage sine egne skrapelodd har nå blitt tilgjengelig. Når vi sier lager så mener vi ikke at vi personlig lager dem selv for hånd, men vi legger inn et design og bestemmer hva som skal stå under det grå feltet vi er så vant å skrape på, via et dataprogram. Deretter tar et firma seg av resten og printer det spesielle skrapeloddet for deg. Her kan man designe et kort etter eget behov og ønsker. Denne metoden er helt perfekt og veldig kreativt for de som har helt spesielle og spesifikke forespørsler.

 

Tenk deg at du møter mannen eller kvinnen i ditt liv og alt bare klaffer- som hånd i hanske. Du har lyst til å stille det store spørsmålet (ja, vi er kanskje litt gammeldags og romantiske), om den personen vil gifte seg med deg, men samtidig finne en kreativt måte å gjøre det på. En ring i et champagneglass, frieri i en luftballong, gå ned på kne, frieri i solnedgang – alle disse metodene er sikkert brukt tusenvis av ganger både av Hollywood og mennesker som har blitt inspirert av det. Hva med å spørre din kommende bedre halvdel om giftemål via et skrapelodd? Dette er sikkert en metode som noen garantert allerede har benyttet seg av – men det har ikke vært noe oppmerksomhet rundt måten det blir gjort på.

 

Ok, vi må innrømme at det kanskje ikke er så mye romantikk ved å gi kjæresten sin et skrapelodd. Men vi er mer enn 100 prosent sikre på at dette er noe som personen ikke kommer til å la henge over deg – om han eller hun sier ja så klart. Men regn med at personen som skraper det loddet kommer nok til å bli lettere sjokkert når det grå feltet er fjernet og teksten blir synlig. Og et slikt originalt måte å fri på er noe man vil huske resten av livet.

 

Andre måter å bruke spesialdesignet skrapelodd på

 

Vi har nå nevnt frieri som en måte å bruke disse egendesignede skrapeloddene på, men det finnes også andre måter å bruke det på også.

 

Graviditet – Du og din kjære venter barn og alle i familien, venner og bekjente kan ikke vente med å høre om det blir en blå eller en rosa ballong som må bringes til sykehuset ved besøk. Her har du ypperlig mulighet til å gjøre det hele ekstra spennende, en ekstra dose med spenning oppå den spenningen som alle andre har allerede. Her hadde det vært utrolig morsomt med et helt enkelt skrapelodd der man har en standard 3×3 rutenett og bruker kanskje orden “Gutt”, “Jente” og ”Tvillinger”, og for å krydre det litt mer – bytt ut ordene med symboler av en guttebaby, jentebaby og tvillinger. Med en 3×3 rutenett så vil svaret være det de greier å skrape frem 3 like av.

Denne måten å formidle en nyhet på er sikkert en metode som gjerne kommende besteforeldre, søsken, onkler og tanter hadde syntes var helt super.

 

Belønning til barn – Noen vil sikkert være litt uenig i dette siden skrapelodd er et spill som kun tillates av de fra 18 år og oppover. Men når det ikke er snakk om penger involvert eller noen form for gambling synes vi at det er en helt grei måte. Om man er kreativ som forelder kan man selv bestemme hva premiene på skrapeloddene skal være. Det kan være snakk om alt fra en leke barnet har hatt lyst på en stund, et besøk på favoritt restauranten, en dag med aktivitet der barnet bestemmer hva som skal foregå, besøk i dyrehagen osv. Her er det bare fantasien som setter grenser.
Skrapelodden bør kunne brukes som belønning når du som forelder mener at han eller hun (eller de) fortjener det. Det kan være for eksempel at de har vært flinke en uke med å hjelpe til hjemme, fått gode karakterer på skolen, oppført seg bra o.l. For eldre barn, de i tenårene, kan de garantert være en stor suksess om de kan skrape frem en ny mobiltelefon i gevinst feltet i et skrapelodd som belønning for et godt utført skoleår. Eller hvis familien generelt liker kvelder med brettspill og liker å ha interne konkurranser der vinnerlaget får hvert sitt skrapelodd – så skal du se at vinnerinstinktet på mange kommer frem i lyset.

Dette er som sagt bare ideer og forslag for å vise at det er kun kreativiteten som setter en stopper for hvilke premier du som forelder kan angi på disse spesialdesignede skrapeloddene. Muligheten er enorme bare man har et kreativt tanke gang. Om skrapelodd kan benyttes aktivt for bedrifter, kan det fungere like bra, men morsommere i dagliglivet. Krydder i hverdagen.

 

 

Forfatter Admin